Keski-Suomen Kintaudella sijaitseva Finncorde Oy on klassisten konserttikitaroiden kieltenvalmistukseen erikoistunut yritys, joka on kehittänyt bassokielien uuden punontamenetelmän. Idean keksijöinä on kolme omilla aloillaan arvostettua asiantuntijaa: jo vuosikymmeniä historiallisia soittimia ja soittimien erikoiskieliä valmistava Jukka Mäkelä, Jyväskylän konservatoriossa viulunsoittoa opettava Stanislav Procházka, sekä Tero Manerus, yrityksen tekniikkamestari.

Finncorde Classical

uuden sukupolven kitarankielet ovat parantaneet konserttikitaran akustisia ominaisuuksia

Uutuutena punontamenetelmässä on kielen multtifilamenttiytimen tarkka ja pitkäaikainen esijännitys. Katso sivu "esijännitys".

Näiden esijännitettyjen kotimaisten kielten tuotantoprosessi ohjautuu täysin automaattisesti. Kielet kuuluvat kategorioihin High ja Medium Tension. Jokaisen pakkauksen takakannessa löytyvät tarkat tiedot kielten läpimitoista ja kitaraan viritettyjen kielten todellisista jännityksistä. Bassokielten punosmateriaalina käytetään joko hopeoitua kuparia tai pronssia. Diskanttikielten valikoimaan kuuluu joko Clear Normal Cristal, Clear Hard Cristal tai Black nylon. Kielten pakkaustapa on ympäristöystävällinen, koska aiemmin kielikohtaiset pakkaukset on korvattu nyt yhdellä pakkauksella. Valmiiksi pakattujen kielten lisäksi myös bulkkimyynti pakkaamattomina kielinippuina on mahdollinen.
Täysin automaattisesti ohjattu tuotantoprosessi mahdollistaa ongelmitta tuotantokapasiteetin kasvattamisen kysynnän mukaan. Kielten myynti alkoi Suomessa 2001 ja tällä hetkellä Finncorde Classical- kielet kuuluvat Suomessa jo jokaisen isomman musiikkikaupan perusvalikoimaan.
Koska kielten tulee täyttää myös konserttikitaristien vaatimuksia Finncorde Oy tekee yhteistyötä myös ulkomaalaisten kitaristien kanssa, Englannista, Italiasta, Hollannista, Venäjältä ja Tsekistä. Finncorde Classical-kielet on tarkoitettu kaikille kitaristeille, jotka arvostavat erinomaista akustiikkaa.